Şirket Profili & Tarihçe

Şirket Profili

30 yılı aşkın süredir, kalite anlayışından, insana ve çevreye olan saygısından ödün vermeden, inşaat ve gayrimenkul sektöründe müşteri memnuniyeti hedefiyle faaliyet gösteren Aksoy İnşaat, yurt içi ve yurt dışında pek çok projeyi başarıyla tamamlayarak sektörün ilgili segmentinin lider markalarından biri haline gelmiştir.

Proje yönetim temel fonksiyonu ve ortak paydası üzerine kurulu taahhüt/inşaat ve gayrimenkul projeleri geliştirme faaliyetlerine ilaveten tesis yönetimi hizmetleri de verilmektedir.

Şirketin lokomotifi konumundaki taahhüt grubu, müşteri ihtiyaçları ve proje gereksinimlerine göre birim fiyat, maliyet+kar veya anahtar teslimi sözleşmeleri üstlenmektedir. Referansları arasında çeşitli İstanbul Boğazı yalıları, müstakil villa ve malikaneler, lüks siteler ve apartmanlar, holding, banka şubeleri ve genel merkezleri, ofisler, iş merkezleri, oteller, alışveriş merkezleri, okullar, hastaneler, fabrikalar ve endüstriyel tesisler yer almaktadır. Aksoy İnşaat 200’e yakın, toplam inşaat alanı milyon metrekareleri bulan bir inşaat portföyüne sahiptir. 

Taahhüdün yanı sıra Aksoy İnşaat, geliştirdiği projeleri ve yurt içi & yurt dışı yatırımları ile değerli arsalar üzerinde, müşteri talepleri ve piyasa beklentileri doğrultusunda, gayrimenkul projeleri üretmeye devam etmektedir. Tahsilat paylaşımı veya diğer ortaklık modelleriyle üretilen bu gayrimenkullerin işletmeleri ve tesis yönetimi ilgili kuruluşlar bünyesinde gerçekleştirilmektedir.

Şirket Profili & Tarihçe

Tarihçe

1967 yılında Mimar Erol Aksoy ve ortakları tarafından kurulan AK-AL adlı şirketin bünyesinde girişilen konut inşaatı işlerine 1981 yılından itibaren Aksoy İnşaat ve Ticaret A.Ş. adı altında genel taahhüt faaliyetleri ile devam edilmiştir.

70’li yıllarda Yapı Kredi Bankası’nın büyük şehirlerdeki çok sayıda şubesi ve genel müdürlük binalarının yapımı ile ticari yapı sektöründe kendine yer edinen şirket akabinde Garanti Bankası, İmar Bankası, Uluslararası Bankası ve Pamukbank’ın şubeleri ve genel müdürlük binalarının yapımını tamamlamıştır.

80’li yılların ortalarında Mersin’deki Altınorfoz Oteli’nin yapımı ile turizm projelerine başlanılmış, bu tecrübeyi takiben o tarihte Türkiye’nin en büyük beş yıldızlı oteli olan İstanbul Conrad Oteli’nin temeli dönemin Başbakanı Sayın Turgut Özal ile birlikte atılmıştır.

90’lı yıllarda endüstriyel yapı sektörünü de ürün yelpazesine katan Aksoy İnşaat, Grundig Fabrikası, Demirer Kablo Bozöyük Fabrikası, Pepsi Cola Çorlu Fabrikası gibi önemli tesislerin inşaatını tamamlamıştır. Aynı dönemde Tamek Holding idari binası ve o dönemki Ernst & Young merkez ofisinin yapımını üstlenmiştir. 

2000'li yıllarda prestijli özel rezidansları, kültür ve alışveriş merkezlerini de ürün yelpazesine katmayı başaran  Aksoy İnşaat,  aynı yıllarda Gürcistan'ın, Sovyetler Birliği'nin eski Riviera'sı olarak bilinen turistik Batum şehrinde kurulan Aksoy Group Batumi (AGB) şirketi ile Gürcistan gayrimenkul ve inşaat sektörlerine girmiştir. Adjara özerk bölgesi başkanının rezidansı ve Danimarka asıllı PCE'nin Petrol Terminali tesisindeki endüstriyel tesisler o dönemin kayda değer projelerindendir.

Takip eden 10 yıllık süreçte Türkiye’de yaşanan yerel ve global ekonomik krizler sırasında Aksoy İnşaat, taahhüt işlerindeki çekirdek kadrosu ile proje geliştirmeye yönelerek sürekliliğini korumayı başarmıştır. Aksoy İnşaat, halen inşaat ve gayrimenkul sektöründe çevreye duyarlı projeler geliştirmeye ve üretmeye devam etmektedir.

Şirket Profili & Tarihçe